Socialt program

Under konferensen erbjuder vi flera sociala aktiviteter där du på ledig tid ges möjlighet att upptäcka Uppsala på olika sätt. Flera aktiviteter är kostnadsfria, några förknippade med en mindre kostnad. Du anmäler dig nedan och betalar med swish.

KOSTNADSFRIA AKTIVITETER

27 maj 06:30 Morgonjogg

Börja dagen med en uppfriskande morgonjogg under 30 minuter längs Fyrisån. Löpturen leds av infektionskollega.
Samling utanför Pumphuset vid Svandammen.

27 maj 06:30 Cirkelfys

Börja dagen med ett pulshöjande cirkelfys-pass under 30 minuter i Stadsparken. Aktiviteten leds av ledare från Actic. Vid regn kommer aktiviteten hållas inomhus i Actics idrottsanläggning vid Svandammen.

Ingen föranmälan krävs.

Samling kl 6:30 utanför Pumphuset vid Svandammen.

28 maj 06:30 Morgonyoga 

Efter gårdagens slottsmiddag börjar du dagen lugnt med ett Yoga-pass under 30 minuter i Stadsparken. Aktiviteten leds av ledare från Actic. Vid regn kommer aktiviteten hållas inomhus i Actics idrottsanläggning vid Svandammen.

Ingen föranmälan krävs.

Samling kl 6:30 utanför Pumphuset vid Svandammen.

AKTIVITETER MED AVGIFT

28 maj 18:00 Välkommen till Medicinhistoriska Museet i Uppsala!

På två våningsplan får vi ta del av berättelser om hälsa och sjukdom i kropp och själ. Museet erbjuder många föremål med en spännande historia från äldsta tid till nutid. Museet visar de flesta av läkekonstens områden, men också berättelser om apotekens, Akademiska Sjukhusets, psykiatrins och sjuksköterskornas historia. På bottenvåningen visas allt från olika kurer i gamla tiders folkmedicin till instrument och apparater som än idag är i bruk. Här möter du små och stora uppfinningar, Nobelpristagare, Uppsalaprofiler och yrkesgrupper som kirurger, barnmorskor, läkare och sjuksköterskor. I museets apotek visas hur råvaror bereddes för hand till mediciner som salvor och piller. På utställningarna på övervåningen är psykiatrin i fokus. Föremål och bilder berättar om livet, vården och arbetet på Ulleråkers sjukhus, en av landets största psykiatriska vårdinrättningar med historia som går tillbaka till medeltiden. Ta tillfället i akt och var med på denna spännande och lärorika kväll med oss.

Museet håller öppet för oss mellan kl 18.00 – 20.00. Anländer ni före kl 19.00 kommer guidning erbjudas.

Buss nr 4 stannar vid museet, hållplats ”Kronparksgården”. Resan tar cirka 10-15 minuter från Uppsala Centralstation.

Adress: Eva Lagerwallsväg 8, Uppsala

50 kr/person

28 maj 18:15 Välkommen på en guidad vandring i centrala Uppsala!

Gå på en guidad stadsvandring genom det historiska Uppsala. Hör om vikingar och skrytsamma runor, Gustav Vasa och mäktigt slott, Celsius och avig termometer, Ingmar Bergman och intressanta inspelningar, studenterna och deras fängelse, Gösta Knutson och svanslös katt. Och mycket mer!

Vandringen avslutas med ett besök i Botaniska Trädgården där Linné själv berättar om sitt liv och sina insatser för läkekonsten. Roliga anekdoter och märkliga hälsoråd!

Linné spelas av Hans Odöö som uppträtt för kungar, drottningar, adel, präster, borgare och bönder! Info om Hans som Linné: www.linne.org

Samlingsplats: Centralt i Uppsala. Meddelas närmare evenemanget.

100 kr/person

 VATTENHÅL
Nytt för i år är att vi erbjuder "vattenhål" platser där du tillsammans med kollegor kan träffas till ett rabatterat pris.
Glöm inte att ta med nambrickan för att få del av rabatterna.

 Lattitude-59o

Samla vänner och kollegor och utmana varandra i bowling, lasergame, minigolf, biljard eller shuffleboard. Eller varför inte bara koppla av med god mat och dryck tillsammans.

Under hela konferensen erbjuds mat, dryck och aktiviteter till förmånliga priser.

Ta med konferensbadge för att erhålla rabatter.

www.lattitude-59.se

Adress: Svartbäcksgatan 71, Uppsala, beläget nära Fyrishov, längs vägen mot centrum.

Busshållplats ”Svartbäckens Vårdcentral”

Fyrishov Äventyrsbad & Relax

Beläget i samma hus som konferensen finner ni ett av Sveriges största besöksmål – Fyrishov Äventyrsbad. Här finns möjlighet att simträna i 50-metersbassängen, tävla mot varann i vattenrutschbanan eller hopptornet eller varför inte bara koppla av i relaxavdelningen.

Under konferensen erbjuds förmånligt inträde till badanläggningen & relaxavdelningen.

Ta med konferensbadge för att erhålla rabatter.

Tips! Ta med hänglås till omklädningsrummet.

Inträde till simhall och äventyrsbad 60 kr/person. Inklusive relaxavdelning 105 kr/person.

www.fyrishov.se

   

KNAPP

 

M I D D A G A R  O C H K V Ä L L S A K T I V I T E T E R

TISDAG 26 MAJ
Mingelkväll på Fyrishov tillsammans med våra sponsorer. En mingelbuffé serveras i utställningen.

ONSDAG 27 MAJ
På onsdagskvällen genomförs konferensens stora galamiddag på Uppsala slott. Vi träffas kl 18:30 för fördrink, därefter avnjuts en god middag med start cirka kl 19:15

Till god mat vill man kanske ha ett glas vin. I år kommer vi ha ett enkelt kupongsystem, där du kan köpa dryckeskuponger i vår registrering och på så sätt förenkla hanteringen inför kvällen. Kupongerna säljs av vår restaruratör.

 

 

Huvudsponsorer